SVA - Documents ×
15 results
  1. Ungdoms skolematvaner. Refleksjon, reaksjon eller interaksjon?

    Bugge, Annechen Bahr ()

    Denne studien av ungdoms skolematvaner er en del av forskningsprosjektet YoungFood. Prosjektet er finansiert av Norges forskningsråds folkehelseprogram. Voksne fremstiller gjerne unge mennesker som matkulturelle opprørere. Mine materialer viser snarere at den dominerende (skole-)matstilen blant un

  2. Indicators and data sources to measure patterns of labour market entry across Europe

    Karamessini, Maria, Papazachariou, Antonis, Parsanoglou, Dimitris, Stamatapoulou, Glykeria ()

    This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 649395. This publication reflects the views only of the author(s), and the Research Executive Agency (REA) cannot be held responsible for any use of the i

  3. NEGOTIATE WP no 3.2 The careers of young people in Europe during the economic crisis: Identifying risk factors

    Karamessini, Maria, Symeonaki, Maria, Stamatopoulou, Glykeria, Papazachariou, Antonis ()

    In recent years, there has been an increasing interest in the study of young people’s careers in Europe and the identification of the risk factors influencing them. The study of transitions between labour market states and the measurement of the school-to-work transition probabilities has become o

  4. Mat, måltid og moral - hvordan spise rett og riktig?

    Bugge, Annechen Bahr ()

    Matforbruk er i økende grad blitt et spørsmål om ansvar og omsorg. I den nyliberalistiske retorikken blir forbrukerne hele tiden oppfordret til å handle sunne, naturlige, økologiske, etiske produkter, samt å unngå billig, masseprodusert mat (hvor gjerne sukker, fett og salt er hovedingrediens

  5. Cooking as identity work

    Bugge, Annechen Bahr ()

    What kind of activity is cooking? In the Norwegian food discourse the domestic cook is described as a scientist, an artist, an expert, a perfectionist, a patriot, a protector of nature, a politician, a gourmet, a good mother, a good wife and a domestic mistress. This makes daily cooking to something

  6. Julens mat og måltider

    Bugge, Annechen Bahr ()

    In this report we have taken a closer look at food and the significance of meals during the Christmas season. Among the questions that the report set out to answer are: What is traditional Norwegian Christmas food? What and how do Norwegians eat during Christmas? What social and cultural meanings ar

  7. Det norske måltidsmønsteret - ideal og praksis

    Bugge, Annechen Bahr, Døving, Runar ()

    Dette er en studie om det norske måltidsmønsteret. Hensikten med prosjektet var å øke kunnskapen om hvilken rolle og verdi måltidet har i den moderne hverdagen. Studien har vært delt i to overordnede problemområder. På den ene siden ble det sett på hvordan måltidsmønsteret utformes og gje