Eldre ×
10 results
  1. Effekten av kostholdskurset Bra mat på eldres kostholdsvaner og kunnskapsnivå; En studie av deltakere ved frisklivstilbudet ved Lovisenberg Omsorg+. Effect of the nutrition course Bra mat on food habits and nutrition literacy among the elderly;

    Nyheim, Kristine Aastad, Kaldestad, Stine ()

    Bakgrunn: De globale helseutfordringene er komplekse og økende. Sult og overvekt/fedme eksisterer i dag flere steder side om side, og kroniske livsstilssykdommer er et økende problem verden over. Det at befolkningen stadig blir eldre fører med seg en økt sykdomsbyrde og økte helsekostnader. Beh

  2. Forebygging av delirium hos eldre etter hoftebrudd

    Jakobsen, Anette ()

    Bakgrunn: De kommende årene fremover vil andelen av eldre i befolkningen øke. Fra år 2010-2050 er det antatt at antall eldre vil bli oppimot 25 % av befolkningen (Romøren, 2014). En betydelig andel av disse vil brekke hoften å stå i fare for å utvikle delirium. Sykepleier har en viktig rolle

  3. Forebygging av leddkontrakturer hos eldre i sykehjem

    Skyrud, Sidsel Thorkildsen ()

    Bakgrunn: Flere norske fagartikler indikerer at det er et behov for å sette fokus på aktivitet i eldreomsorgen (Granbo & Helbostad, 2006; Helbostad, 2005). I tillegg kan offentlige rapporter tolkes i retning av at det vil være økonomiske besparelser ved å forebygge funksjonsfall i den eldre bef

  4. Forebyggende sykepleie og antibiotikaresistens : hvordan kan sykepleier forebygge urinveisinfeksjoner hos eldre på sykehjem?

    Grøsland, Lea Marie Kjelstrup, Krogsrud, Ragna Baklund ()

    Bakgrunn: Antibiotikaresistente bakterier er den største folkehelsetrusselen verden står overfor i dag. Samtidig er 5-6% av pasienter i norske sykehjem til en hver tid rammet av en nosokomial infeksjon, som igjen resulterer i behandling med antibiotika og med det en risiko for resistensutvikling.

  5. Underernæring hos eldre demenspasienter i hjemmesykepleien

    Berget, Ingrid ()

    Bakgrunn for oppgaven: Jeg har jobbet i hjemmesykepleien i flere år, og sett at underernæring er en vanlig utfordring. Rundt 78000 mottak hjelp fra hjemmesykepleien. Ca. 10% av disse anslås å være underernært. Samtidig tyder en studie fra to Norske bydeler på at 46% av de i hjemmesykepleien e